sâmbătă, 10 iulie 2010

Incepe ziua cu un zambet

0 comentarii

Incepe cu un zambet
Incepe ziua cu un zambet. Incepe fiecare dimineata cu o inima prietenoasa. Munca te va obosi atat, vei putea sa te bucuri mai mult de partile frumoase ale vietii. Pentru semeni, o fata vesela in fiecare zi este o noua raza de soare.Daca iese prost, nu prea pui la inima. Propria suparare devine mai mica si povara celorlalti mai usoara. Un bolnav prinde curaj datorita tie si cine este in intuneric vede o raza de speranta. O fata prietenoasa si un cuvant prietenos devin ingeri salvatori.Nu, nu nu ai o fata urata. Nu cred asta. Toate fetele sunt frumoase, daca in spatele lor se afla o inima buna. Si fata ta cea mai frumosa este fata prietenoasa. De aceea, stai in fiecare dimineata in fata oglinzii cu acest mic exercitiu al inimii:„omule fii multumit ca traiesti.Azi nu exista o fata amarata.O fata trista nu este nimanui de folos.Va fi o zi buna. Vreau sa fiu recunoscator.Inima mea sa fie libera de ura si invidie.Pot sa fiu fericit.

Gandeste-te mai bine

2 comentarii

De multe ori stau si ma gandesc, de ce e asa de greu sa credem ca Dumnezeu exista? De ce ne e greu sa vrem sa acceptam ca fara El suntem nimic? De ce trebuie sa trecem prin atatea "traume" ca sa vedem cu adevarat ca EL ne iubeste. Nu de mult am vazut la T.V. cum o fetita de doar 2 ani si jumatate a cazut intr-o groapa, adanca de 10 metri. Stateam si ma gandeam in acele momente cat de mult incearca sa ne atraga atentia Dumnezeu, sa vedem ca viata noastra nu e buna. Multi dintre noi credem ca suntem corecti, chiar daca stim ca nu e asa. Prin cate astfel de "traume" trebuie sa trecem ca sa ne dam seama ca suntem niste oameni pacatosi? Multi dintre noi, dupa ce avem de suferit, intr-un fel sau altul, cand pierdem pe cineva care ne e drag, totdeauna Il invinuim pe Dumnezeu. Dar, inainte sa tragem aceasta concluzie, vreau sa iti spun ceva, GANDESTE-TE mai bine...inainte sa dai vina pe Dumnezeu, gandeste-te la un lucru, MERITI ceea ce ai primit? Eu cred, despre mine, ca nu merit nici sa am ce sa mananc, totdeauna cred ca Dumnezeu ma iubeste cu o dragoste greu de imaginat, chiar daca eu nu merit.

Visul

1 comentarii


Am avut un vis in noaptea de Craciun.Mergeam pe o plaja, iar Domnul pasea alaturi de mine. Pasii se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla: una a mea, cealalta a Lui. Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezenta o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma si am vazut toti pasii care se pierdeau in departare, dar am observat ca in anumite locuri, in loc de doua urme, nu mai era decit una singura. Ce surpriza! Locurile in care nu se vedea decit o singura urma, corespundeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea vointa, zile de egoism sau proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat… zile in care si eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcandu-ma spre Domnul, am indraznit sa-i reprosez:”Totusi, ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce nu ti-ai tinut promisiunea? De ce m-ai lasat singur in cele mai grele momente din viata, in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine?”Iar Domnul mi-a raspuns:”Dragul meu, zilele in care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate…”
 
Copyright © Frisan Beniamin