marți, 13 iulie 2010

Calatorul nesabuit

0 comentarii

Inteleptii din vechime au sustinut ca nu este nici un pacat savarsit ale carui urmari sa loveasca numai pe cel ce l-a infaptuit; caci pe langa un bolnav, sufera si cei din casa lui. Pentru ca sa ilustreze mai bine acest argument, ei au spus urmatoarea intamplare: “Un vapor mergea catre Iope ducand calatori. Unul dintre calatori a facut in cabina lui o spartura mare, in coasta vaporului. Cand au aflat ceilalti calatori de fapta lui, i-au zis: “Nenorocitule, ce-ai facut?!”. Atunci acesta a raspuns: “Ce va intereseaza? Spartura am facut-o in cabina mea, nu in a voastra!”. Daca apa intra in cabina lui, ar fi umplut si cabinele invecinate si in curand vaporul s-ar fi scufundat, inecand toti calatorii. Lumanarea care palpaie strica vederea celor din jur. Viata ta pacatoasa otraveste sufletele celor din jurul tau. Nu vrei ca ei sa-si aduca aminte cu bucurie de tine? Daca da, atunci renunta imediat la orice pacat constient din viata ta.

Cuiele

0 comentarii

Un baietel il necajea adesea pe tatal sau. Iar tatal, ca sa-l cuminteasca, a facut cu el urmatorul angajament: de cate ori baietelul va gresi, va bate un cui in usa, si de cate ori se va cai sau va face o fapta buna, va scoate cate un cui. Cu vremea, baiatul a observat ca usa era toata plina numai cu cuie: “Vai da pacatos mai sunt!” si-a zis el. Si a inceput a se corecta, pana ce toate cuiele au fost scoase. Atunci tatal s-a dus in oras si i-a cumparat haine, jucarii, bomboane si prajituri. Apoi a venit acasa ca sa-l rasplateasca, pentru ca acum era un baietel cuminte. Dar spre mirarea sa, el a gasit pe copil plangand amarnic; cand l-a intrebat de ce plange, copilul a raspuns: “Plang, taticule, pentru ca au ramas gaurile!” Deci urmele pacatului raman, chiar daca din cugetele noastre pacatele sunt sterse (Evrei 9:14); ele isi lasa amprenta pe lumea ce ne inconjoara.

Scrisoare de la Dumnezeu

1 comentarii

Cand te-ai trezit in dimineata asta te-am observat si am sperat ca tu sa-Mi vorbesti, chiar si putine cuvinte, cerandu-Mi parerea sau multumindu-Mi pentru ceva bun care ti s-a intamplat ieri, dar Mi-am dat seama ca erai foarte ocupat a-ti cauta imbracamintea potrivita pentru munca. Am continuat sa astept inca in timp ce tu alergai prin casa pentru ca sa te imbraci si sa te aranjezi. Stiam ca ai fi avut timp chiar si pentru a te opri putin zicandu-Mi: “Buna ziua!”; dar erai prea ocupat. Am luminat cerul, l-am umplut de culoare si de cantece de pasarele pentru a vedea daca asa Mi te adresezi, dar nici asa nu ti-ai dat seama. Te-am privit in timp ce te apropiai de locul de munca si te-am asteptat rabdator toata ziua; cu toate lucrurile pe care le aveai de facut, presupun ca erai prea ocupat pentru a-Mi zice ceva.Cand te-ai intors acasa, am citit oboseala pe fata ta si M-am gandit sa te improspatez putin facand sa cada o ploaie lina pentru a-ti alunga oboseala: de la Mine era un dar, dar tu te-ai infuriate si ai hulit. Doream atat de mult sa-Mi vorbesti…Era inca timp, Mi-am spus. Dupa aceea ai aprins televizorul; te-am asteptat rabdator in timp ce te uitai la TV, in timp ce ai cinat, si, scufundat in lumea ta, ai uitat din nou sa vorbesti cu Mine. Am observat ca erai obosit, am inteles dorinta ta de liniste, si asa am facut sa apuna soarele iar in locul sau am ridicat o cortina de stele iar in mijlocul acestora am aprins luna, ca o candela: era un spectacol nemaipomenit, dar tu nu ti-ai dat seama de nimic.Cand a venit timpul sa dormi, dupa ce ai urat “Noapte buna!” familiei tale, te-ai intins pe pat si aproape imediat ai adormit. Am insotit visele tale cu muzica si ganduri dulci iar ingerii Mei au vegheat asupra ta, dar nu conteaza, pentru ca cred ca nici macar nu-ti dai seama ca Eu sunt mereu cu tine.Am mai multa rabdare decat ai putea vreodata sa-ti imaginezi, si chiar Mi-ar placea sa te invat sa ai si tu aceeasi rabdare cu cei din jurul tau. Te iubesc mult si astept in toate zilele o rugaciune… darurile pe care ti le-am dat astazi sunt fructul dragostei Mele pentru tine.Bine, te-ai trezit din nou si iarasi Eu sunt aici si te astept, fara nimic altceva decat marea Mea dragoste pentru tine, sperand ca azi imi vei dedica putin timp .Sa ai o zi buna!
Tatal tau, Dumnezeu
 
Copyright © Frisan Beniamin